Mobiele torenkraan met op de achtergrond Gouda

Mobiele torenkranen

Mobiele torenkranen – ook wel loopkatautokranen genoemd – combineren de voordelen van een vaste torenkraan met een mobiele kraan. De machinist heeft goed zicht vanuit de cabine op het werk en dankzij de onderwagen kan de kraan zowel op de bouwplaats als in stedelijk gebied goed uit de voeten. Eenmaal op locatie kan de machinist de kraan neerzetten en vervolgens is de kraan binnen 15 tot 30 minuten operationeel.

Met deze kranen, die tot 60 meter ver kunnen hijsen en met een maximale haakhoogte van meer dan 64 meter, hebben we voor de meest uiteenlopende werkzaamheden een kraan. Een aantal van deze machines kan zelfs volledig elektrisch werken.

In onderstaand overzicht staan de specificaties van onze mobiele torenkranen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Mobiele torenkranen - Diagram van mobiele torenkraan
60 meter mobiele torenkraan - Spierings SK1265-AT6 - Rijstand
60 meter

60 meter mobiele torenkraan

Model : Spierings SK1265-AT6
Capaciteit : 132,00 tonmeter
Gieklengte : 60,00 meter
Stempelbasis(lxb) : 7,95 x 7,66 m
Spierings SK599-AT5
50 meter

50 meter mobiele torenkraan

Model : Spierings SK599-AT5
Capaciteit : 117,00 tonmeter
Gieklengte : 50,00 meter
Stempelbasis(lxb) : 7,50 x 7,66 m
48 meter mobiele torenkraan - Spierings SK597-AT4 - Rijstand
48 meter

48 meter mobiele torenkraan

Model : Spierings SK597-AT4
Capaciteit : 99,00 tonmeter
Gieklengte : 48,00 meter
Stempelbasis(lxb) : 6,93 x 7,00 m
45 meter mobiele torenkraan - Liebherr MK88 Plus - Rijstand
45 meter

45 meter mobiele torenkraan

Model : Liebherr MK 88 Plus
Capaciteit : 88,00 tonmeter
Gieklengte : 45,00 meter
Stempelbasis(lxb) : 7,30 x 7,00 m
Nederhoff Liebherr MK73-3.1 in rijstand
38.50 meter

39 meter mobiele torenkraan

Model : Liebherr MK 73-3.1
Capaciteit : 73,00 tonmeter
Gieklengte : 38,50 meter
Stempelbasis(lxb) : 6,61 x 7,00 m
Nederhoff Spierings SK377-AT3 in rijstand
33 meter

33 meter mobiele torenkraan

Model : Spierings SK377-AT3
Capaciteit : 78,00 tonmeter
Gieklengte : 33,00 meter
Stempelbasis(lxb) : 6,90 x 6,40 m

Rupstorenkraan

Een zeldzame machine op de Nederlandse bouwplaatsen, de rupstorenkraan. Met een rupsonderstel en torenkraanbovenwagen combineert de rupstorenkraan de mobiliteit van een rupskraan met het bereik en zicht op de last van een torenkraan.

45 meter rupstorenkraan - Potain GTMR 366A
122,00 meter

45 meter rupstorenkraan

Model : Potain GTMR 366 A
Capaciteit : 122,00 meter
Gieklengte : 45,00 meter
Rupsbasis(lxb) : 6,41 x 5,90 m

Mobiele torenkranen huren bij Kraanbedrijf Nederhoff

Bij Kraanbedrijf Nederhoff bieden we mobiele torenkranen te huur aan, ook bekend als loopkatkranen of loopkatautokranen. Met deze indrukwekkende machines van het Nederlandse Spierings en Duitse Liebherr, bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid voor uw hijswerkzaamheden.

Een van de belangrijkste voordelen is de snelle inzetbaarheid dankzij de onderwagen die op de weg mag. Hierdoor kan de kraan snel van de ene naar de andere locatie worden verplaatst, waardoor uw project efficiënt en tijdig kan worden uitgevoerd. Eenmaal op locatie is de kraan snel inzetbaar vanwege de snel opbouwende bovenbouw. Een uniek kenmerk van deze machines is dat de machinist vanuit de bovenwagencabine het werk kan zien. Dit biedt een uitstekend zicht op de hijswerkzaamheden en zorgt voor meer nauwkeurigheid en veiligheid tijdens het werken op grote hoogtes.

Ook bieden wij een rupstorenkraan aan, deze kraan combineert de onderbouw van een rupskraan met de bovengenoemde voordelen van de bovenbouw van een torenkraan.

De belangrijkste eigenschappen per type hebben we samengevat op bovenstaande productkaarten. Meer informatie is te vinden in de te downloaden specificaties.

Capaciteit

De capaciteit van torenkranen wordt gemeten in tonmeters. Tonmeter is het product van het aantal tonnen wat een kraan kan hijsen op een bepaalde vlucht, gemeten in meters. De maximale waarde van de tonmeters wordt gebruikt om de capaciteit van de kraan aan te geven. Omdat deze capaciteit moeilijk te interpreteren is, wordt deze weinig in de praktijk gebruikt.

Gieklengte

In de praktijk wordt er vaker gesproken over het maximale horizontale bereik van de kraan, gemeten vanaf de draaikans van de kraan. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken over een 60 meter mobiele torenkraan, en niet over een 132 tonmeter mobiele torenkraan. In de specificaties staat dan ook per meter vlucht de maximale hijslast. Hier kunt u bekijken welke kraan u voor uw project nodig heeft.

Stempel- of rupsbasis

Voordat de hijswerkzaamheden kunnen beginnen, zal een kraan eerst stabiel moeten staan. Een kraan zal hiervoor gestempeld moeten worden. De stempels schuiven uit en duwen de kraan op, zodat uiteindelijk de kraan helemaal op de stempels staat. Deze afstand tussen het hart van de stempels staat dan ook vermeld. Om het benodigde gebied voor het afstempelen te bepalen, moet bij deze afstand ook de lengte van de halve stempelplaat worden opgeteld, evenals een deel van het stempelschot. Meer informatie hierover vindt u ook in de specificaties. Voor de rupskraan geldt dat de maximale afmetingen van de rupsen is gegeven.

Wilt u graag advies over welke mobiele torenkraan u nodig heeft voor uw project? Ons ervaren team staat klaar om u te adviseren bij het kiezen van de juiste mobiele telescoopkraan voor uw project, rekening houdend met uw specifieke eisen en behoeften.


088 565 5555