1949-zelfgemaakte-hijskraan-op-een-oude-dumptruck-amerikaanse-leger

Historie

Kraanbedrijf Nederhoff is opgericht in 1949 in Gouda. Tussen toen en nu is er veel gebeurd. In onderstaande tijdlijn hebben wij de belangrijkste momenten van ons bedrijf op een rij gezet.

1949-zelfgemaakte-hijskraan-op-een-oude-dumptruck-amerikaanse-leger

Oprichting door dhr. C. Nederhoff sr.

Oprichter C. Nederhoff sr. start het bedrijf op 1 mei 1949 met het verhuren van een deels zelfgemaakte kraan op een oude dumptruck. Deze kraan – voorzien van een grijper – werd vooral gebruikt voor het lossen van schepen. Een ware verbetering, want tot die tijd gebeurde dat met de hand!

De tweede hijskraan van Kraanbedrijf Nederhoff

Ingebruikname tweede kraan

Al na tien maanden werd de tweede kraan in gebruik genomen. Deze kraan was sterker dan de eerste kraan en werd uitgerust met een langere giek.

Een rupskraan van Kraanbedrijf Nederhoff op transport

Start transportwerkzaamheden

Als aanvulling op de kraanverhuur wordt in 1951 ook de eerste transportcombinatie in gebruik genomen. Ook werden er in de jaren 50 diverse bergingswagens in gebruik genomen.

De eerste rupskraan van Kraanbedrijf Nederhoff

Aanschaf eerste rupskraan

Kraanbedrijf Nederhoff wordt steeds vaker ingeschakeld voor langdurige projecten. Voor deze projecten worden daarom de eerste rupskranen aangeschaft.

De eerste mobiele telescoopkraan van Kraanbedrijf Nederhoff

De eerste mobiele telescoopkraan

Naast het werk met de grijpers wordt het hijsen een steeds belangrijkere activiteit. In 1972 wordt daarom één van de eerste telescoopkranen van Nederland in gebruik genomen. Het voordeel van dit type kraan is de snelle opbouwtijd en de mogelijkheid om verder te hijsen.

De 200-tons mobiele telescoopkraan

Primeur: grootste mobiele telescoopkraan van Nederland

Mobiele telescoopkranen zijn al snel niet meer weg te denken en de ontwikkeling gaat snel. Een aantal jaar nadat Kraanbedrijf Nederhoff een 100-tons mobiele telescoopkraan in gebruik heeft genomen volgt in 1980 een 200-tons mobiele telescoopkraan!

Een 400-tons mobiele telescoopkraan op de werf in Gouda

Grootste mobiele telescoopkraan van Nederland

De technische ontwikkeling van hijskranen gaat snel; in 1987 wordt een nieuwe mobiele telescoopkraan in gebruik genomen met een capaciteit van maar liefst 400 ton!

Meneer en mevrouw Nederhoff

Overdracht aan tweede generatie Nederhoff

De oprichter, dhr. C. Nederhoff, draagt het bedrijf over aan zijn vier zoons. Ook wordt de verhuizing naar de huidige locatie aan de Burgemeester Reenensingel 121 in Gouda afgerond.

Een 30 meter mobiele torenkraan

Eerste Spierings mobiele kraan ter wereld

In Oss kwam Leo Spierings met een verbeterde versie de van de mobiele torenkraan, ook wel de mobiele loopkatautokraan genoemd. Kraanbedrijf Nederhoff kocht de eerste volledig door Spierings gebouwde kraan. Het bleek een groot succes en dit type kranen is niet meer weg te denken van de Nederlandse bouwplaatsen.

Transport van een transformator met een zwaar transporttrekker en platformwagen

Verbreding dienstenpakket: eerste platformwagen

Met de ingebruikname van de eerste platformwagen kan Kraanbedrijf Nederhoff ook exceptionele transporten aanbieden. Hiermee kunnen ladingen zoals schepen en transformatoren getransporteerd worden.

Een roterende verreiker met in de lier een plaat

Verbreding dienstenpakket: eerste roterende verreiker

Niet alleen de vraag naar materieel voor zwaar werk neemt toe, ook de vraag naar lichte hijswerkzaamheden neemt toe. Voor dit werk wordt de eerste roterende verreiker ingezet. De roterende verreiker kan worden uitgevoerd met een werkbak, roterend vorkenbord, hijslier, en diverse andere hulpmiddelen. Dit maakt het een zeer veelzijdige machine.

De 650-tons mobiele telescoopkraan op de werf in Gouda

Wereldprimeur: grootste mobiele telescoopkraan ter wereld

Aan het einde van de 20ste eeuw zag Nederhoff de vraag vanuit klanten om zwaardere lasten te hijsen toenemen. De op dat moment grootste mobiele kraan in de markt was voor de beoogde werkzaamheden te klein. Daarom zochten de broers contact met leveranciers en zo werd, samen met Van Seumeren (nu Mammoet), de Demag AC650 ontwikkeld; in 1999 veruit de grootste mobiele hijskraan ter wereld!

Vloeren leggen met een rupstelescoopkraan

Verbreding dienstenpakket: eerste telescooprupskraan

Rond de eeuwwisseling neemt Kraanbedrijf Nederhoff de eerste telescooprupskraan in gebruik. De combinatie van rupsonderstel voor mobiliteit op de bouw en de telescoopgiek voor snelle inzet blijkt een ideale combinatie voor infrastructuur projecten zoals de HSL.

Twee mobiele telescoopkranen van Van Genderen Kraanverhuur en Kraanbedrijf Nederhoff naast elkaar

Overname Van Genderen Kraanverhuur

In 2006 werd Van Genderen Kraanverhuur uit Vianen overgenomen van de Van Genderen familie. Een waardevolle toevoeging van collega’s, klanten, materieel en een moderne standplaats waarmee Kraanbedrijf Nederhoff haar klanten in midden-Nederland nog beter kan bedienen.

Het bereik van de diverse vestigingen van de deelnemers van Kraanverhuur Nederland

Oprichting Kraanverhuur Nederland

Om reistijden en uitstoot te verminderen wordt in 2011 Kraanverhuur Nederland (KVN) opgericht. KVN is een samenwerkingsverband met lokale kraanverhuurders verspreidt over heel Nederland. hierdoor kan KVN klanten een landelijke dekking bieden. Zie ook http://www.kraanverhuurnederland.nl/

De bakwagen voor machineverhuizingen met een aanhangwagen met heftruck

Professionaliseren machineverhuizingen

Vanwege aanhoudende vraag wordt de eerste bakwagen vol met gereedschap voor machineverhuizingen in gebruik genomen.

Kraanbedrijf Nederhoff had de wereldprimeur met de eerste hybride mobiele torenkraan ter wereld

Wereldprimeur: eerste hybride mobiele kraan ter wereld

In 2020 neemt Kraanbedrijf Nederhoff de allereerste hybride mobiele hijskraan ter wereld in gebruik: de Spierings SK487-AT3 ‘City Boy’.

Dankzij het ingebouwde accupakket kan de City Boy volledig elektrisch de stad in- en uit rijden. Op de plaats van bestemming aangekomen kan de City Boy enkele uren op eigen kracht elektrisch werken of worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Met de City Boy is het dus mogelijk om volledig emissievrij te werken, bijvoorbeeld in binnensteden en natuurgebieden.

Opening derde vestiging: Rotterdam Pernis

Opening derde vestiging: Rotterdam

In 2020 wordt ook de derde vestiging geopend, op het terrein van Greenport. Vanuit deze vestiging is Kraanbedrijf Nederhoff dichter bij (toekomstig) klanten in de regio Rotterdam.

Compactkraan met transportcarrier en bakwagen

Ingebruikname bakwagen met compactkraan en rupscarrier

Omdat de werklocaties steeds krapper worden, bijvoorbeeld met machineverhuizingen en het werk in de binnensteden, wordt er geïnvesteerd in een compactkraan. Samen met de bijbehorende rupscarrier krijgt de compactkraan een plek in de even compacte bakwagen.

De tweede en derde generatie Nederhoff actief in het bedrijf

Overdracht aan derde generatie Nederhoff

Sinds enkele jaren werken ook twee leden van de derde generatie Nederhoff in het familiebedrijf. Op 1 mei 2022 nemen zij het bedrijf over van de tweede generatie.

088 565 5555