Het hijsen van een tank met een compactkraan

Compactkranen

Met onze compactkranen – ook wel minikranen en spinkranen genoemd – kunnen we op locaties komen waar onze andere hijskranen niet kunnen komen. Ideaal voor binnen een bedrijfshal, in de binnenstad of op een andere moeilijk bereikbare locatie met weinig ruimte. Transport nodig op locatie? Naast de compacte kraan bieden we ook een transportcarrier aan.

Om op locatie te komen worden zowel de kraan als transportcarrier in een compacte bakwagen vervoerd. Met een breedte van maar 220 centimeter en een laag totaalgewicht kunnen we met deze volledig uitgeruste bakwagen ook in de stadscentra komen.

In onderstaand overzicht staan de specificaties van onze compactkraan en toebehoren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Nederhoff Compactkranen - Compactkraan rijdt uit bakwagen
1769e1d0 58af 44e5 96d7 396fdeab3246
1,20 ton

1,2-tons transportcarrier

Model : Hoeflon TC1
Capaciteit : 1,20 ton
Rupsbasis(lxb) : 1,40 x 0,80 m
Laadvermogen : 1,20 ton
Het plaatsen van een dakkapel met een 4-tons compactkraan
4,00 ton

4-tons rupscompactkraan

Model : Hoeflon C10
Capaciteit : 4,00 ton
Gieklengte : 13,70 meter
Jib : 6,10 meter
Stempelbasis(lxb) : 4,58 x 4,58 m
Rupsbasis(lxb) : 2,68 x 0,80 m

Compactkranen huren bij Kraanbedrijf Nederhoff

Hijsen in het nauw wordt steeds belangrijker; of het in de stad is of in een fabriek, vierkante meters zijn waardevol en moeten optimaal benut worden. Dit brengt ook logistieke uitdagingen met zich mee. En daar zijn deze kleine krachtpatsers van het gerenomeerde Nederlandse bedrijf Hoeflon ideaal voor. De belangrijkste eigenschappen per compactkraan en ondersteunende machines hebben we samengevat op de productkaarten. Onderstaand een korte toelichting van wat er op de productkaarten staat. Meer informatie is te vinden in de te downloaden specificaties.

Capaciteit

De capaciteit wordt aangegeven in het maximaal aantal tonnen dat de desbetreffende kraan op een korte radius kan hijsen. In dit geval de minimale radius, namelijk 2,5 meter. Als er op een grotere afstand dan 2,5 meter en/of hoogte gehesen dient te worden, dan is de capaciteit lager. De capaciteit op andere bereiken kunt u vinden in de specificaties.

Gieklengte

Met de gieklengte wordt de lengte van de telescopische mast bedoeld. Deze kan uitschuiven op indrukwekkend ver of hoog te kunnen hijsen. Verder of hoger hijsen heeft wel invloed op de capaciteit. Wij verhuren onze compactkranen altijd bemand met een ervaren machinist. Niet voor verassingen komen te staan op het werk? Neem dan contact op met ons projectenbureau. Uiteindelijk is de giek, samen met een eventuele jib, bepalend voor het bereik (de vlucht) en hoogte die de kraan kan bereiken.

Jib

De jib is een verlengstuk van de giek waarmee de vlucht en hoogte die bereikt kunnen worden, toenemen. De jib kan in een hoek geplaatst worden, vergelijkbaar met een autolaadkraan. Daarmee kan de compactkraan op nog moeilijker bereikbare plekken komen dan met alleen de hoofdgiek.

Rupsbasis

Onze compactkranen worden door ons op locatie gebracht. Vervolgens kan de kraan met de witte rupsen naar de werklocatie rupsen. Op de productkaarten staan de maximale rupsafmetingen genoteerd. Dit zijn de maximale afmetingen, de rupsen kunnen smaller worden gezet bij het rijden. Met deze smallere rupsbasis past de kraan door een deuropening. Let wel, ondanks de compacte afmetingen wegen de compactkranen meerdere tonnen. Het is dus belangrijk hier rekening mee te houden, bijvoorbeeld door rijplaten te (laten) leggen.

Stempelbasis

Eenmaal op locatie zal de kraan moeten worden opgesteld. Hiervoor zal de kraan gestempeld moeten worden. De stempels schuiven uit en duwen de kraan op, zodat uiteindelijk de kraan helemaal op de stempels staat. Deze afstand tussen het hart van de stempels staat dan ook vermeld. Om het benodigde gebied voor het afstempelen te bepalen, moet bij deze afstand ook de lengte van de halve stempelplaat worden opgeteld, evenals een deel van het stempelschot. Bij deze kranen kunnen de stempels onafhankelijk in verschillende hoeken geplaatst worden. Zo kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de (beperkte) ruimte.

Duurzaamheid

Geen emissies op de bouwplaats of in de fabriekshal? De compactkraan kan volledig elektrisch werken op 32 ampère netaansluiting waarmee de kraan emissieloos kan rijden en hijsen.

Meer weten over deze kranen? Neem dan contact met ons op.


088 565 5555