Bakwagen voor machineverhuizingen met daarachter een wipkar met 5-tons heftruck

Machineverhuizingen

Met machineverhuizingen komt onze Kracht van Veelzijdigheid tot zijn recht. Of het gaat om het plaatsen van een nieuwe machine, het (de)monteren van een complete productielijn, of het transporteren van zware of bovenmaatse onderdelen, het zijn werkzaamheden die wij met onze afdeling Machineverhuizingen uitvoeren.

Met een breed assortiment aan gespecialiseerd gereedschap kunnen onze medewerkers uiterst zorgvuldig en nauwkeurig de werkzaamheden uitvoeren. Waar nodig combineren we dit naadloos met onze andere diensten zoals kraanverhuur en (exceptioneel) transport.

Omdat de werkzaamheden zeer uiteenlopend zijn, lichten we hieronder een aantal ‘casestudies’ toe. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Nederhoff machineverhuizingen

Casestudy: museum verhuizing

Nederhoff machineverhuizingen

Vanwege de sluiting van een museum is Kraanbedrijf Nederhoff gevraagd om de ruim veertig voertuigen en objecten vanuit het museum in de binnenstad van Almere naar een depot in Apeldoorn te brengen.

De museumstukken werden door onze machineverhuizers via een vouwwand in de gevel naar de verlaagde binnentuin gebracht en vervolgens met een hijskraan naar straatniveau gehesen. Vervolgens werden de museumstukken op diverse transportmiddelen geladen en naar het depot overgebracht.

Kraanbedrijf Nederhoff heeft hierbij alle logistiek en de ontheffingen mogen verzorgen.

Casestudy: transporteren van module

Voor een klant die modules voor de bewerking van gassen maakt verzorgen wij regelmatig het overladen van de modules van de productielocatie op het transport.

De modules van enkele tientallen tonnen worden opgevijzeld, in sommige gevallen verder afgemonteerd, en vervolgens naar buiten verreden. Eenmaal buiten worden ze met een kraan op een transportcombinatie gezet waarmee de module naar de haven wordt gebracht voor verscheping.

Dit vormt een mooie samenwerking tussen onze verschillende disciplines.

Nederhoff machineverhuizingen

Casestudy: Verladen en kantelen van onderdelen stoomketel

Nederhoff machineverhuizingen

Wij zijn gevraagd om een in Nederland geproduceerde ketel vanuit de productielocatie te verschepen naar de eindklant in Zuidoost-Azië.

Op de productielocatie werd de ketel met twee 100-tons mobiele telescoopkranen op een semidieplader geladen. Vervolgens werd de ketel naar ons in Gouda gebracht en met een 200-tons mobiele telescoopkraan gekanteld zodat de producent de laatste controles kon uitvoeren.

Nadat de ketel was goedgekeurd werd deze getransporteerd naar de haven van Rotterdam zodat het op een zeeschip geladen kon worden.

Vanwege de beperkte ruimte op productielocatie én de complexiteit van de laatste controles was dit een ideale klus voor onze machineverhuizers in combinatie met onze mobiele telescoopkranen en transportmiddelen.

Machineverhuizingen bij Kraanbedrijf Nederhoff

Bij Kraanbedrijf Nederhoff zijn we gespecialiseerd in machineverhuizingen. Wij zorgen voor een veilige en efficiënte verplaatsing van uw machines naar een nieuwe locatie. Ons ervaren team beoordeelt en plant het proces nauwkeurig, demonteert indien nodig de machine, regelt het transport en zorgt voor de juiste installatie en montage op de nieuwe locatie. Met onze expertise en geavanceerde apparatuur kunt u vertrouwen op een probleemloze machineverhuizing. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons uw machines veilig en professioneel verplaatsen.

088 565 5555