Mobiele telescoopkranen, ook wel (hydraulische) weg-/terreinkranen genoemd, zijn dankzij hun onderwagen en telescoopgiek breed inzetbaar. Deze kranen zijn ideaal voor kortdurende werkzaamheden, waarbij het transport tussen de werklocaties een grote rol speelt. Eenmaal op locatie stempelt de machinist de kraan af en kan er begonnen worden met de hijswerkzaamheden. Dankzij de telescoopgiek kunnen er indrukwekkende hoogtes worden bereikt en zware lasten gehesen worden.
Kraanbedrijf Nederhoff verhuurt een breed assortiment aan mobiele telescoopkranen. Lasten van honderden tonnen en hijshoogtes tot 150 meter hoog zijn geen enkel probleem. Maar ook voor lichtere werkzaamheden hebben wij de juiste kraan.
In onderstaand overzicht staan de specificaties van onze mobiele telescoopkranen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!
700-tons mobiele telescoopkraan
500-tons mobiele telescoopkraan
400-tons mobiele telescoopkraan
250-tons mobiele telescoopkraan
200-tons mobiele telescoopkraan
160-tons mobiele telescoopkraan
150-tons mobiele telescoopkraan
130-tons mobiele telescoopkraan
110-tons mobiele telescoopkraan
100-tons mobiele telescoopkraan
70-tons mobiele telescoopkraan
70-tons mobiele telescoopkraan
60-tons mobiele telescoopkraan
50-tons mobiele telescoopkraan
50-tons mobiele telescoopkraan
50-tons mobiele telescoopkraan
50-tons mobiele telescoopkraan
35-tons mobiele telescoopkraan
35-tons mobiele telescoopkraan
Mobiele telescoopkranen huren bij Kraanbedrijf Nederhoff
Bij Kraanbedrijf Nederhoff begrijpen we dat elke klus uniek is en dat de capaciteit van de kraan een cruciale factor is. Daarom bieden we mobiele telescoopkranen aan in verschillende capaciteiten, zodat u de kraan kunt kiezen die perfect aansluit bij uw specifieke projectvereisten. Wij verhuren kranen van de merken Liebherr en Tadano (inclusief Faun en Demag). Het is belangrijk om op te merken dat er nuances zijn tussen kranen van verschillende merken of types maar van dezelfde capaciteit. Deze verschillen kunnen variƫren in technische specificaties, prestaties en veiligheidsfuncties.
Vandaar dat wij van elk merk en model kraan apart vermelden op deze pagina. De belangrijkste eigenschappen per type hebben we samengevat op de productkaarten. Meer informatie is te vinden in de te downloaden specificaties.
Capaciteit
Van oudsher wordt de capaciteit aangegeven in het maximaal aantal tonnen dat de desbetreffende mobiele telescoopkraan op een korte radius kan hijsen. Vaak is dit een zeer korte radius van 2,5 of 3,0 meter. In de praktijk komt het echter vrijwel nooit voor dat hijswerkzaamheden op deze radius plaatsvinden. Een mobiele telescoopkraan heeft namelijk ruimte nodig om te stempelen en vaak moet de last op afstand en/of hoogte geplaatst worden. De genoemde capaciteit is daarom meer een benaming dan een indicatie van de daadwerkelijk bruikbare capaciteit. Om te bepalen wat de capaciteit op realistischere, grotere radii is samengevat in tabellen in de specificaties.
Gieklengte
Met de gieklengte wordt de lengte van de telescopische mast bedoeld. Vandaar ook de naam van dit type kraan: de mobiele telescoopkraan. Dat dit type kraan snel inzetbaar is heeft ook te maken met deze giek. Binnen korte tijd kan de giek telescoperen tot indrukwekkende lengtes. Types met dezelfde capaciteit kunnen verschillende gieklengtes hebben. Uiteindelijk is de giek, samen met een eventuele jib, bepalend voor het bereik (de vlucht) en hoogte die de mobiele telescoopkraan kan bereiken.
Jib
De jib is een verlengstuk van de giek waarmee de vlucht en hoogte die bereikt kunnen worden, toenemen. Bij veel grotere kranen kan de jib onder een hoek worden gezet, en bij de grootste kranen kan de hoek zelfs tijdens het hijsen worden aangepast. Dit wordt een beweegbare jib genoemd. Onze mobiele telescoopkranen hebben niet altijd standaard een jib bij zich. Bij grotere kranen moet de jib zelfs apart worden aangevoerd. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.
Stempelbasis
Voordat de hijswerkzaamheden kunnen beginnen, zal een mobiele telescoopkraan eerst stabiel moeten staan. Hiervoor zal de kraan gestempeld moeten worden. De stempels schuiven uit en duwen de kraan op, zodat uiteindelijk de kraan helemaal op de stempels staat. Deze afstand tussen het hart van de stempels staat dan ook vermeld. Om het benodigde gebied voor het afstempelen te bepalen, moet bij deze afstand ook de lengte van de halve stempelplaat worden opgeteld, evenals een deel van het stempelschot. Meer informatie hierover vindt u ook in de specificaties.
Wilt u graag advies over welke mobiele telescoopkraan u nodig heeft voor uw project? Ons ervaren team staat klaar om u te adviseren bij het kiezen van de juiste mobiele telescoopkraan voor uw project, rekening houdend met uw specifieke eisen en behoeften.