Nederhoff Autolaadkranen - Het plaatsen van kunstwerken met een 45-tonmeter autolaadkraan met semidieplader

Autolaadkranen

Onze autolaadkranen zijn gemonteerd op een trekker en/of bakwagen en kunnen daarom zowel iets hijsen als transporteren. Dit maakt het een ideale combinatie van hijskraan en transportmiddel voor projecten waar hijs- en transportwerk gecombineerd kunnen worden.

Vanwege de afmetingen, de variabele stempelbasis, de kniktelescoopgiek, en opties zoals een jib en hijslier zijn deze machines ook geschikt voor hijswerkzaamheden op locaties met beperkte ruimte. Bijvoorbeeld in een fabriekshal tijdens machineverhuizingen, of naast de openbare weg.

In onderstaand overzicht staan de specificaties van onze autolaadkranen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Nederhoff autolaadkranen - Nederhoff autolaadkraan met semidieplader
Volvo met 90 tonmeter Palfinger autolaadkraan
90,00 tonmeter

Trekker/bakwagen met 90 tonmeter autolaadkraan

Model : Palfinger PK92002-SH F
Capaciteit : 90,00 tonmeter
Gieklengte : 18,00 meter
Jib : 12,00 meter
Stempelbasis(lxb) : 5,58 x 8,61 m
Laadvermogen : 8,68 ton
Nederhoff Ginaf met 45 tonmeter autolaadkraan
45,00 tonmeter

Trekker/bakwagen met 45 tonmeter autolaadkraan

Model : HMF ODIN K8
Capaciteit : 45,00 tonmeter
Gieklengte : 25,30 meter
Stempelbasis(lxb) : 4,90 x 6,72 m
Laadvermogen : 11,00 ton
Nederhoff Daf CF met 24 tonmeter autolaadkraan
24,00 tonmeter

Trekker/bakwagen 24 tonmeter autolaadkraan

Model : HMF 2420K4
Capaciteit : 24,00 tonmeter
Gieklengte : 17,00 meter
Stempelbasis(lxb) : 4,35 x 5,75 m
Laadvermogen : 13,00 ton

Autolaadkranen huren bij Kraanbedrijf Nederhoff

Autolaadkranen bieden een uitstekende veelzijdigheid, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan taken. Ze combineren namelijk hijsen met transport. Of het nu gaat om het laden en lossen van zware materialen, het plaatsen van constructies op hoogte of het afleveren van goederen op lastig bereikbare locaties, deze machines kunnen het allemaal. Wij hebben onder andere autolaadkranen van het merk Palfinger en HMF.

Autolaadkranen zijn er in allerlei uitvoeringen. Onze machines zijn zowel uit te rusten met een korte laadbak of met één van onze transportmiddelen. Verder kan een aantal worden uitgerust met een jib. Iedere kraan kan hijswerkzaamheden uitvoeren middels de vaste haak en een deel van onze kranen is uitgerust met een hijslier. Deze hijslier maakt de machine nog breder inzetbaar. Speciaal voor montagewerkzaamheden kunnen een aantal ook met montagejib worden uitgevoerd, op de hoofdmast of op de jib.

De belangrijkste eigenschappen per autolaadkraan hebben we samengevat op de productkaarten. Meer informatie is te vinden in de te downloaden specificaties.

Capaciteit

De capaciteit wordt gemeten in tonmeters. Tonmeter is het product van het aantal tonnen wat een kraan kan hijsen op een bepaalde vlucht, gemeten in meters. De maximale waarde van de tonmeters wordt gebruikt om de capaciteit van de kraan aan te geven. Over het algemeen geldt dat de kraan dichterbij sterker is dan op afstand, de gieklengte is daarom ook van belang.

Gieklengte

Met de gieklengte wordt de lengte van de mast bedoeld. Dankzij de unieke giekconstructie wordt een autolaadkraan ook wel kniktelescoopkraan genoemd. De giek knikt namelijk bij het uitvouwen en kan tevens telescoperen. Hierdoor kan een autolaadkraan beter uit te voeten op locaties met hoogtebeperkingen dan een mobiele telescoopkraan. Uiteindelijk is de giek, samen met een eventuele jib, bepalend voor het bereik (de vlucht) en hoogte die de kraan kan bereiken.

Jib

De jib is een verlengstuk van de giek waarmee de vlucht en hoogte die bereikt kunnen worden, toenemen. De jib kan onder een hoek worden gezet om moeilijk bereikbare plekken te bereiken. Net zoals bij de mobiele telescoopkranen zijn niet al onze autolaadkranen met een jib uitgerust. Vraag daarom naar de mogelijkheden.

De jib is een verlengstuk van de giek waarmee de vlucht en hoogte die bereikt kunnen worden, toenemen. De jib kan onder een hoek worden gezet om moeilijk bereikbare plekken te bereiken. Net zoals bij de mobiele telescoopkranen zijn niet al onze autolaadkranen met een jib uitgerust en de capaciteit met of zonder jib kan verschillen. Vraag daarom naar de mogelijkheden.

Stempelbasis

Voordat de hijswerkzaamheden kunnen beginnen, zal een autolaadkraan eerst stabiel moeten staan. Hiervoor zal de kraan gestempeld moeten worden. De stempels schuiven uit en worden aan de grond gezet. Deze afstand tussen het hart van de stempels staat dan ook vermeld. Om het benodigde gebied voor het afstempelen te bepalen, moet bij deze afstand ook de lengte van de halve stempelplaat worden opgeteld, evenals een deel van het stempelschot. Meer informatie hierover vindt u ook in de specificaties.

Laadvermogen

Het op de productkaarten genoemde laadvermogen geldt voor de korte laadbak. Dit kan de autolaadkraan qua gewicht meenemen. Indien de te transporteren last zwaarder is kunnen onze machines ook met een oplegger of semidieplader worden uitgerust.

Wij vertellen u graag meer over onze autolaadkranen en de mogelijkheden die deze veelzijdige machines met zich meebrengen.


088 565 5555