Roterende verreiker met gipskantelbak

Verreikers

Roterende verreikers zijn zeer veelzijdige machines. Onze verreikers kunnen met een groot aantal hulpmiddelen kunnen worden uitgerust waardoor ze kunnen heffen, hijsen, en als hoogwerker kunnen dienen. Standaard zijn onze roterende verreikers uitgerust met een vorkenbord maar op verzoek nemen wij één of meerdere van de volgende hulpmiddelen mee:

  • Heffen: met het vaste vorkenbord of het roterende vorkenbord;
  • Hijsen: met de vaste haak, de vaste jib of de lierjib;
  • Hoogwerker: met vastgemaakte hoogwerkerbak, in sommige uitvoeringen ook openklapbaar.

In onderstaand overzicht staan de specificaties van onze verreikers en in deze flyer is meer informatie te vinden over de diverse hulpmiddelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Nederhoff roterende verreiker in rijstand
Nederhoff 30 meter roterende verreiker met gipskantelbak
4,00 ton

30 meter roterende verreiker

Model : Merlo Roto 40.30 MCSS
Capaciteit : 4,00 ton
Gieklengte : 30,00 meter
Stempelbasis(lxb) : 5,54 x 5,28 m
Magni RTH 5.25 Smart S
5,00 ton

25 meter roterende verreiker

Model : Magni RTH 5.25 Smart S
Capaciteit : 5,00 ton
Gieklengte : 25,00 meter
Stempelbasis(lxb) : 4,69 x 4,65 m
Roterende verreiker op de werf in Gouda
4,50 ton

21 meter roterende verreiker

Model : Merlo 45.21 MCSS
Capaciteit : 4,50 ton
Gieklengte : 21,00 meter
Stempelbasis(lxb) : 5,03 x 4,95 m

Roterende verreikers huren bij Kraanbedrijf Nederhoff

Een roterende verreiker, ook wel Manitou of telehandler genoemd, is vaak het manusje van alles op een project. Door middel van bovengenoemde hulpmiddelen kan de verreiker dienst doen als heftruck, hijskraan, en hoogwerker. En vaak doet de verreiker het zelfs net iets beter dan eerdergenoemde machines:

  • Heffen als een heftruck: de verreiker komt met de telescoopgiek verder én hoger, en kan zowel draaien met de bovenwagen als met het bij te bestellen roterende vorkenbord;
  • Hijsen als een hijskraan: met zowel een vaste haak als de vaste jib of jib met hijslier heeft u met een verreiker de beschikking over een machine die niet alleen kan hijsen maar ook montagewerkzaamheden kan uitvoeren. Vergelijkbaar met een autolaadkraan of mobiele telescoopkraan met montagejib;
  • Als hoogwerker: een aantal verreikers kan vanaf beneden bestuurd worden waardoor er meer ruimte is in de hoogwerkerbak. Ook kan bij een aantal verreikers de hoogwerkerbak worden opengeklapt zodat er bijvoorbeeld zonnepanelen op een schuin dak gelegd kunnen worden.

Naast verschillen in hulpmiddelen verschillen de verreikers ook op andere vlakken, zoals op capaciteit en gieklengte.

Capaciteit

De capaciteit wordt aangegeven in het maximaal aantal tonnen dat de desbetreffende verreiker op een korte radius kan heffen met het vaste vorkenbord. Vaak is dit een zeer korte radius van 2,5 of 3,0 meter. In de praktijk komt het echter vrijwel nooit voor dat werkzaamheden op deze radius plaatsvinden. Net zoals een mobiele telescoopkraan heeft de roterende verreiker namelijk ruimte nodig om te stempelen en vaak moet de last op afstand en/of hoogte geplaatst worden. De genoemde capaciteit is daarom meer een benaming dan een indicatie van de daadwerkelijk bruikbare capaciteit.

Gieklengte

In de praktijk wordt daarom bij verreikers vaak gerefereerd naar de gieklengte. Met de gieklengte wordt de lengte van de telescopische mast bedoeld. Dat de verreiker snel inzetbaar is heeft mede te maken met deze giek. Binnen korte tijd kan de giek telescoperen tot indrukwekkende lengtes. Types met dezelfde capaciteit kunnen verschillende gieklengtes hebben. Uiteindelijk is de giek bepalend voor het bereik (de vlucht) en hoogte die de verreiker kan bereiken. Om te bepalen wat de capaciteit op realistischere, grotere radii is samengevat in tabellen in de specificaties.

Stempelbasis

Voordat de hijswerkzaamheden kunnen beginnen, zal een verreiker eerst stabiel moeten staan. Hiervoor zal de kraan gestempeld moeten worden. De stempels schuiven uit en duwen de kraan op, zodat uiteindelijk de kraan helemaal op de stempels staat. Deze afstand tussen het hart van de stempels staat dan ook vermeld. Om het benodigde gebied voor het afstempelen te bepalen, moet bij deze afstand ook de lengte van de halve stempelplaat worden opgeteld, evenals een deel van het stempelschot. Meer informatie hierover vindt u ook in de specificaties.

Wilt u graag advies over welke roterende verreiker u nodig heeft voor uw project? Ons ervaren team staat klaar om u te adviseren bij het kiezen van de juiste mobiele telescoopkraan voor uw project, rekening houdend met uw specifieke eisen en behoeften.


088 565 5555