Nieuwsbericht

Eerste Spierings SK1265-AT6 eLift voor Kraanbedrijf Nederhoff

Het wordt weer wat stiller en schoner op de bouwplaats! Wij hebben onze eerste Spierings SK1265-AT6 eLift in gebruik genomen. Door het eLift-systeem kan deze 60-meter mobiele torenkraan worden aangesloten op netaansluiting waardoor er hybride (diesel/elektrisch) of zelfs volledig elektrisch gewerkt kan worden. Dit betekent dat er gewerkt kan worden met een lager geluidsniveau én met minder of zelfs geen uitstoot, zonder enige beperking in capaciteit

Spierings SK1265-AT6

eLift-systeem

Het eLift-systeem past in de huidige energietransitie waar nog niet alle bouwplaatsen volledig zijn ingericht op elektrische bouwmachines. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan de kraan tussen de 11 en 32 ampère van de netaansluiting gebruiken. Hierdoor kan er rekening kan worden gehouden met de capaciteit van de aansluiting en andere gebruikers van de netaansluiting op de bouwplaats.

Spierings SK1265-AT6

Om zonder beperkingen te kunnen werken bevat het eLift-systeem een accupakket. Het ingebouwde accupakket wordt bijgeladen op de momenten waar de energiebehoefte van de kraan laag is. Vervolgens helpt dit accupakket bij het opvangen van piekvermogens als er meer vermogen wordt gevraagd dan kan worden geleverd door de netaansluiting. Als dit niet voldoende is, of als de kraan niet kan worden aangesloten op de netaansluiting, heeft de kraan een compacte 3-cilinder dieselmotor met de nieuwste Stage V-emissiecertificering. Hiermee kan de kraan ook op bouwplaatsen zonder netaansluiting werken.

Spierings SK1265-AT6

Elektrisch werken

Deze Spierings SK1265-AT6 eLift is de vierde mobiele torenkraan in ons assortiment die volledig elektrisch kan werken. Eerder namen we al de 39 meter Liebherr MK 73-3.1, 40 meter hybride Spierings Cityboy SK487-AT3, en de 45 meter Liebherr MK 88 Plus in gebruik.

Vragen over deze of andere kranen? Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op.

Spierings SK1265-AT6
088 565 5555