Nieuwsbericht

Eerste Liebherr MK 73-3.1 voor Kraanbedrijf Nederhoff

Op 13 april 2021 hebben wij onze eerste Liebherr MK 73-3.1 in ontvangst mogen nemen. Deze 3-assige compacte mobiele torenkraan is de eerste in een reeks van vier die we de komende twee jaar in gebruik gaan nemen. Deze kranen dienen ter vervanging van een aantal van onze kleinere mobiele torenkranen.

MK 73 3.1 Kraanbedrijf Nederhoff 4 scaled

Compact

De MK73-3.1 is – voor een mobiele hijskraan – met een lengte van 13,8 meter en breedte van 2,75 meter compact en daardoor ideaal voor krappere locaties. Eenmaal op locatie kan de kraan binnen 15 minuten worden opgebouwd en heeft de kraan in standaardconfiguratie een haakhoogte van ruim 26 meter en een bereik van bijna 39 meter.

MK 73 3.1 Kraanbedrijf Nederhoff 2

Breed inzetbaar

Maar dat is niet het enige, net zoals de 4-assige variant, de MK 88 Plus, kan de kraanmachinist de bovenwagencabine kan langs de gehele lengte van de mast plaatsen. Samen met de camera in de loopkat heeft de machinist hierdoor optimaal zicht op de werkzaamheden. De kraan is daarnaast goed in te zetten op locaties met beperkte ruimte. Beperkte hoogte? De kraan kan met één mastdeel ingeschoven werken zodat het hoogste punt onder de 23 meter blijft. Of juist de hoogte in? De kraan kan tot 45 graden optoppen waardoor de haakhoogte maar liefst 51 meter bedraagt!

MK 73 3.1 Kraanbedrijf Nederhoff

Elektrisch werken

Wat ons betreft is dit niet de grootste verbetering, dat is namelijk de mogelijkheid om op 32 ampère hijswerkzaamheden te kunnen uitvoeren. De kraan kan volledig elektrisch werken en heeft hier (maar) een aansluiting van 32 ampère voor nodig. Hiermee wordt het mogelijk om de uitstoot en het lawaai op een bouwplaats verder terug te dringen.

Kortom, wij zijn zeer verheugd om dit nieuwe model van Liebherr om in gebruik te nemen. Naast de 45 meter Liebherr MK 88 Plus en 40 meter hybride Spierings Cityboy SK487-AT3 vormt dit een waardevolle toevoeging op ons assortiment van kranen die elektrisch kunnen werken. Daarnaast verwachten we in de zomer van 2021 nog een toevoeging aan onze vloot, maar daarover later meer!

Vragen over deze of andere kranen? Op onze website vindt u meer informatie of neem contact met ons op via info@nederhoff.nl of 088-565 55 55.

088 565 5555